Psykisk ohälsa!

Det där med att vara sjukskriven är ju inte det roligaste jag varit med om. Nu har jag varit sjukskriven på 100% i nästan 1 1/2 år.
Behöver jag säga att man börjar tröttna på att gå hemma?

Sen det där med att vara sjukskriven pga psykisk ohälsa gör ju inte det hela lättare.. Det syns ju inte på mej att jag är sjuk!? Min sjukdom är ju osynlig! 
Det är så svårt att få folk att förstå det där med att må psykiskt dåligt. Dom flesta tycker ju bara att man ska "rycka upp sej"
Men det är inte riktigt så enkelt när man har en psykisk sjukdom tyvärr. Jag äter antidepressiva dagligen och har gjort de i snart 2 år. Dom håller mej över ytan om man säger så. Jag har även gått i terapi. Så kallad DBT.. Men tyvärr hjälpte inte detta mej. Och på de har jag dessutom haft regelbundna samtal med min terapeut minst 1 gång i veckan i ca 1 års tid.. 

Med andra ord så får jag verkligen kämpa å jobba för att försöka "rycka upp mej". Än har det inte gett något resultat.. Men jag tänker inte sluta för de! Jag kommer fortsätta kämpa tills jag hittar rätt metod för mej.. Så jag kan få leva ett så normalt liv som möjligt! Utan att kämpa mot min jobbiga ångest dagligen.

Som det är just nu har jag diagnosen borderline (emotionellt instabil personlighetsstörning), men väntar nu på att även utredas för att se om jag är bipolär och ev även utredas för ADD.
Och självklart kommer det inte hjälpa mej att få flera diagnoser.. Men om man kommer fram till att jag har fler diagnoser så kan medicinändring och andra typer av terapier hjälpa mej. Borderline och bipolaritet är väldigt lika varandra.. Visst.. Men dom medicineras olika och man har olika typer av terapi för dessa sjukdomar.

Jag hoppas bara att jag tillsammans med sjukvården ska hitta rätt lösning för att få mej att må bra!

Och nu kanske ni undrar varför jag skriver om detta?
Jo det är så att jag är så förbannat trött på att folk är så okunniga inom psykisk ohälsa och det är "inget man pratar högt om" enligt många. Men psykisk ohälsa blir vanligare och vanligare och jag tycker det är viktigt att folk lär sej mer om de och kanske även kan lära sej att förstå lite vad det innebär!

Jag valde redan från första början att vara helt öppen med min psykiska ohälsa.. Många tyckte att jag va alldeles för öppen med de och många drog sej undan i samband med detta. Men jag tänker inte ändra mej för det! Jag pratade i te om mitt mående på över 11 år! Så när jag väl började ta tag i mitt mående så kände jag bara att jag tänker inte hålla käft om detta mer. Nu ska folk fan få lära sej att psykisk ohälsa finns på riktigt! Det är inget som man bara hittar på som många tror.. Det är verkligt!!! Har du någonsin upplevt riktig ångest så skulle du förstå.. Det är inget man hittar på.. Jag önskar inte ens min värsta fiende att få ångest! Det är otroligt hemskt och obehagligt om man för en riktigt stark ångest!

Så snälla ni.. Tänk er för vad ni säger... Att säga "ryck upp dej" till någon med psykisk ohälsa kan kännas så förbannat förnedrande... För ni skulle bara veta vilken daglig kamp vi har för att ens komma upp ur sängen vissa dagar. Vi kan inte bara "rycka upp oss".

Ja jag kände bara att jag behövde få skriva av mej lite om detta.
För er som orkat läsa hela mitt inlägg... Tack!

Over and outKlarade jag mig igenom alla tunga år så klarar du det med, tids nog. Kram

2015-11-09 » 19:39:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback